Stand Up Paddle? - Wat Is Suppen En Waar Kan Je Het Doen?

Published Nov 25, 20
5 min read

Kies Het Juiste Sup-boardDe smallere supboarden zijn moeilijker te stabiliseren maar kunnen wel makkelijker manoeuvreren (wanneer ze niet al te lang zijn). Als je gewoon relaxed wilt gaan suppen en touren dan is het aan te raden om een supboard te kiezen dat tussen de 29 en 31 inch is. Het verschil tussen diverse breedtes kan grote invloed hebben op de stabiliteit van de sups, Ook al lijkt één inch een klein verschil! Voor vrouwen is het niet fijn om een brede sup te hebben omdat vrouwen in het algemeen minder breed gebouwd zijn dan mannen.

Dan kiest men vaak voor een wat smaller board. De meest verkochte smallere supboards zijn vaak tussen de 25 en 29 inch. Om de juiste keuze hierin te maken is het ook afhankelijk van je lichaamsgewicht en je eigen balans. Daarnaast zijn de condities van het water ook belangrijk. Bij ons op de website staat aangegeven hoeveel volume een supboard heeft.

Suppen: alles wat je moet weten over Stand-Up Paddleexpeditieaardbol.nlKarwei Opblaasbare supboard - Sport & outdoorartikelen online BESLIST.nl Ruime keusbeslist.nl


Het volume wordt uitgedrukt in liters. Hoe meer liters hoe meer drijfvermogen het supboard heeft. Hoe minder liters hoe minder drijfvermogen het supboard heeft. Deze liters geven dus een indicatie van het drijfvermogen aan. Afhankelijk van je gewicht en van wat voor soort supboard je wilt nemen is het belangrijk dat het supboard een X volume heeft zodat het supboard aan al je wensen kan voldoen.

Waar Op Letten Bij Aankoop Sup Board?

Nog even kort samengevat:– Sup surf (ook in opblaasbare versie te verkrijgen)– Allround supboards (ook in opblaasbare versie te verkrijgen)– Race supboards (ook in opblaasbare versie te krijgen– Touring supboarden (ook in opblaasbare versie te krijgen)Vuistregel voor de juiste sup: als recreant/beginner kan je jouw lichaamsgewicht keer twee vermenigvuldigen. Voorbeeld: Als Jan 85kg weegt dan is de som, 85×2= 170.

Voor een beginnend persoon is een SUP surf board van meer dan tweehonderd liter prima om de eerste ervaringen in de golven van de Noordzee mee te beleven. Naar mate je beter wordt in de sport wilt men al snel een kleiner board die wendbaarder is. LET OP: Voor een beginnend persoon die graag wilt suppen op vlak water is meer volume aan te raden.

Hier volgt een kort overzicht:– volume van het sup board– lengte van het supboard – breedte van het supboardDaarnaast hebben we vier kernfactoren:Als je een kort supboard hebt dan ben je wendbaarder dan met een langer supboard. Wendbaarheid heeft te maken met hoe makkelijk je bochten kan maken en hoe snel je het board vanaf het middelpunt (de as) kan laten draaien.

Beste Beginners Supboard - Onderzoek

Op zee wil je graag wendbaar zijn om snel te kunnen keren om zo een golf te kunnen pakken. Bij smalle rivieren wil je ook wendbaar zijn om niet tegen de kant aan te botsen. Ga je suppen op vlak water en wil je graag tochten maken of wil je meer de “sport” beoefenen, dan raden wij een langer supboard aan.

Als jij een beginnende supper bent dan raden wij een breed supboard aan. Hoe breder het board hoe meer comfort je hebt. Het kost dankzij de breedte van het board minder energie om in balans te blijven. Als je veel op vlak water aan het suppen bent en vaak afstanden peddelt is het fijn als je niet telkens van kant hoeft te wisselen tijdens het peddelen.

de Supboarden met een goede tracking zijn voornamelijk de touring en race boarden (Balance board). Dit verschilt bij elk model, merk en shape (vorm). Het is dus vooral belangrijk om te kijken hoe de tracking is bij een touring of raceboard. De voorzijde oftewel de neus van het board ligt hierbij dan ook wat dieper onder water.

Wat Heb Je Nodig Om Te Beginnen Met Suppen?

Een breed board heeft meer weerstand in het water, dus minder glide. Dit remt dus af. Een smal supboard heeft minder weerstand in het water, dus meer glide. Elk supboard is anders, dus de shape van het supboard is ook erg belangrijk. Een touringboard of raceboard heeft een puntige neus die ervoor zorgt dat het water langs de romp gaat.

Doordat de voorzijde van het touringboard en raceboard zo gemaakt zijn snijden ze nog makkelijker door het water. Een allround supboard ligt wat meer op water - Bluefin Cruise. Wat voor vervoersmiddel heb je? Neem je je supboard mee met de auto? Neem je hem dan op of in de auto mee? Of neem je je supboard mee met het openbaar vervoer of de fiets?Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je direct aan het water woont en dat je nooit je supboard hoeft te vervoeren.

Voor een inflatable supboard heb je dus niet veel ruimte nodig om hem te kunnen stallen. Daarnaast kan hij gemakkelijk op je dak, maar ook in de auto. Er zit standaard bij elk inflatable supboard een speciale tas waarmee je het supboard altijd gemakkelijk mee kan nemen. Wanneer je direct aan het water woont of je je supboard niet hoeft te vervoeren.

Wat Heb Je Nodig Om Te Beginnen Met Suppen?

Als je een hardboard kiest en graag op andere plekken wilt suppen, hoe ga je het board dan vervoeren?De keuze voor een hardboard of inflatable zal dus grotendeels bepaald worden door bovenstaande vragen. Een opblaasbaar supboard heeft dus veel voordelen. Je zou het misschien niet denken, dat een supboard onderhouden moet worden.

Hoe groot ben je? Wat is je gewicht? Voor de juiste SUP Board keuze is het belangrijk dat je SUP genoeg volume heeft voor je lengte en gewicht. Voor een groot/lang/zwaar persoon is een supboard met veel volume de beste keuze! Wat gebeurd er als een groot/lang/zwaar persoon op een te klein board gaat staan? Dan komt het supboard te diep in het water te liggen, dit zorg voor heel veel onstabiliteit en daarnaast ook een onprettige SUP ervaring.

In Nederland hebben we momenteel voornamelijk veel recreanten en beginnende suppers. De fanatiekelingen die de smaak te pakken hebben gaan zelfs door met suppen als het winter is. Het aantal recreanten en beginnende suppers begint momenteel hard te groeien. Suppen op vlakwater is doorgaans goed en relatief snel te leren.

Navigation

Home

Latest Posts

Sport Bh Hardlopen

Published Apr 08, 21
5 min read

Sup Boards Kopen » Aanbiedingen & Kortingen -

Published Jan 02, 21
5 min read